MITT YRKE OCH PASSION FOTOGRAFERING

Min fotografering började efter en vistelse på Gotska Sandön år 2000. Jag tog en bild på en rosa stranddyn som jag tyckte mycket om och vill göra något med.

Det började med en väggalmanacka med årstids-bilder från Gotska Sandön 2002 och 2003. Efter det fortsatte jag med göra almanackor med bilder från Gotland 2004-2020  Det blir sista året.

Gotska Sandön finns nära mitt hjärta. Det är en mycket speciell ö som jag gärna kommer tillbaka till.

Jag bor i Visby där naturen finns alldeles utanför dörren. Mycket av min tid tillbringar jag vid havet. De skiftande färgerna på himmel och hav tröttnar jag aldrig på. Höst, vinter och vår är den tid jag föredrar att fotografera. Ljuset är helt fantastiskt på Gotland.

En del av året tillbringar jag i Ramundberget i Härjedalen. Där har jag varit sedan jag var liten. Naturen i Härjedalen är varierande och vacker. Det är mycket som är lika med sandstränderna på Gotland och snön på fjället. Båda bildar dyner som ständigt förändras av vinden.

De senaste åren har jag besökt Svalbard vid fyra tillfällen, olika årstider. Varje resa har bjudit på unika tillfällen att fotografera både djur och natur.
Det är resor som jag verkligen kan rekommendera. Helt fantastisk natur och många spännande djur.
Fåglar, polarräv, sälar, valrossar, isbjörnar och valar.

Kamerautrustning:
Den kamera som jag alltid har med mig är Nikon D750 med objektiv  80-400.
Jag har även Nikon Z 7 med objektiv 24-70.  Fler andra objektiv, bl.a. makro, finns med när jag är ute, men det är de här som jag använder mest.

Välkommen att titta på mina bilder